Els operaris ja han començat els treballs per construir el futur tanatori de Sants a la nau principal de Can Climent, on abans hi havia un Happy Parc. Al desembre, l’Ajuntament de Barcelona va donar llum verda a la llicència d’obres de la funerària San Ricardo, que està darrere d’aquest projecte, tot i l’oposició veïnal.

Els veïns esperen que la justícia aturi el projecte

El projecte del tanatori compta amb l’oposició de la Plataforma Stop Tanatori que ha portat el cas a la justícia i està esperant que el TSJC els doni la raó i declari il·legal la modificació del pla especial integral que va permetre el canvi d’ús del sòl al 2020. Els veïns asseguren que el camí del diàleg, tant amb el districte com amb l’Ajuntament per solucionar aquest conflicte, ha quedat tancat i per això no els ha quedat cap altra opció que la via judicial.

El diàleg amb l’administració s’ha acabat. No hem estat capaços de convèncer-los de les irregularitats del projecte, per això la solució és acudir a la justícia
Txema Martínez, Plataforma Stop Tanatori
Estem recaptant diners contra la llicència d’obres i la gent hi està col·laborant molt bé: ja tenim el 50 % del que necessitem
Carles Fernández,  Plataforma Stop Tanatori

A més, la plataforma veïnal ha iniciat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recaptar 4.500 euros per impugnar la llicència d’obres i evitar que l’edifici, que està catalogat com a bé d’interès local, acabi convertint-se en tanatori. De moment, estan contents amb la resposta rebuda entre el veïnat i ja han aconseguit recaptar la meitat dels diners que necessiten.