L’Ajuntament de Barcelona assegura que el niu de vespa asiàtica que s’ha detectat al barri de Porta no suposa “cap risc” perquè està inactiu. Els veïns van alertar de la presència del niu, situat molt a prop de dues parades d’autobús al passeig de Valldaura, i en van demanar la retirada.

Un cas inspeccionat

Segons el consistori l’empresa Lokímica, que és l’adjudicatària del servei ha inspeccionat el cas i els tècnics especialistes han determinat que el niu no té cap risc. Especifiquen que actualment està en “degradació per l’acció d’altres insectes i ocells”. A més, alerten que la retirada és complexa i que afectaria la integritat de l’arbre on està situat.

300 incidències en un any

Durant el 2021 es van registrar prop de 300 incidències relacionades amb els nius de vespa asiàtica a Barcelona. No tots els casos, però, es van traduir en nius retirats perquè hi ha trucades que un cop inspeccionades no corresponen a nius de vespes o perquè no suposen un perill. El creixement de la vespa asiàtica ha estat exponencial els darrers anys de la ciutat. S’han detectat nius a diferents espais com la Catedral de Barcelona o l‘Arc de Triomf.