desnonament Bisbe Laguarda
Foto: Sindicat Habitatge Raval

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimarts al matí l’Ana Cortiñas, una veïna de 65 anys del carrer del Bisbe Laguarda. El dispositiu policial ha arribat a primera hora. No hi havia cap ordre policial perquè es tractava d’un desnonament cautelar. Segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, la dona té una discapacitat del 65 % i un informe de vulnerabilitat.

Agents antiavalots dels Mossos han acordonat el domicili i no han deixat que els veïns s’hi acostessin per acompanyar la dona i donar-li suport. Això ha provocat les protestes de la gent que s’hi ha concentrat, que han llançat ous contra els agents. Segons el Sindicat, la dona, molt nerviosa per la situació, ha hagut de ser atesa per una ambulància per problemes cardíacs i ha perdut el coneixement. De moment, la veïna no té alternativa d’habitatge i s’ha adreçat als serveis socials perquè li facilitin un lloc on dormir.

Detingut un militant d’Endavant durant el desnonament

Un cop executat el desnonament de la dona de 65 anys, Endavant Ciutat Vella ha denunciat a través de Twitter que els Mossos d’Esquadra han detingut un militant “sense donar-nos més explicació”. Fonts de la policia catalana han explicat a betevé que el motiu de la detenció no té res a veure amb el desnonament, sinó que en identificar-lo els Mossos han comprovat que tenia pendent una ordre de detenció per atemptat contra l’autoritat.

Un altre desnonament al mateix carrer al maig

El mes de maig passat ja es van desnonar quatre famílies d’un bloc del mateix carrer del Bisbe Laguarda. Les famílies vivien en tres pisos del mateix edifici que també gestionava el Sindicat d’Habitatge del Raval. En aquella ocasió el Sindicat també va denunciar que el desallotjament era il·legal i que no s’havia notificat. Tot i la mobilització ciutadana per intentar evitar-lo, però, es va acabar executant.