Els positius per covid-19 dels darrers tres dies correspondrien a contagis que s’han produït durant el pont de desembre, segons ha dit la investigadora del grup de recerca BIOCOMSC de la UPC, Clara Prats, en una entrevista a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio. Prats, a més, ha afegit que estan començant a veure que aquests primers contagis del pont “van augmentant”.

La investigadora del BIOCOMSC ha recordat que ara fa un any el pont de desembre va actuar clarament com a accelerador dels contagis. Enguany, “veurem si es pot contrarestar amb la implementació del passaport covid”, ha dit. Ara bé, l’efecte completament visible d’aquests dies de festa amb més interacció social es veurà la propera setmana. “En 10 dies tindrem una visió completa per entendre si el pont ha fet d’accelerador de la corba de contagis“, ha recordat Prats.

Falten dades sobre la severitat d’òmicron

Tot apunta que la variant òmicron del coronavirus podria ser més transmissible. Tot i que hi ha algunes veus que apunten que provoca quadres mèdics menys greus. El problema, però, segons Prats, és que “encara ens falten dades per entendre si realment disminueix la severitat de la malaltia“. “Quan dues variants competeixen, guanya la més ràpida. Si la més ràpida és més benigna, això és positiu. Hem de valorar en quina magnitud això ens pot ajudar”.