Per primera vegada, el districte de Nou Barris té una pista de gel aquestes festes de Nadal. S’ha instal·lat als Jardins de Can Xiringoi, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Es tracta d’una iniciativa dels quatre eixos comercials del districte que fa anys que la volien impulsar per dinamitzar les vendes. La pista s’ha posat en funcionament aquest divendres, 10 de desembre i estarà oberta fins al 9 de gener cada tarda, tot i que un cop comencin les vacances escolars, també estarà oberta en horari de matí.

Una bona notícia per a les famílies del barri

Els primers assistents a la pista de gel, famílies del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, han celebrat la posada en marxa d’aquest espai: “El barri necessita coses així per potenciar que els nens surtin i s’ho passin bé i sobretot ara durant les vacances de Nadal”. Un espai per patinar i passar-ho bé després de moments difícils de pandèmia: “Tenint en compte tot el que han passat els nens amb la pandèmia és molt d’agrair pels nens.”

Una pista de gel sintètic

L’espai fa 24 metres de llarg i sis d’amplada. Per poder-hi patinar 20 minuts cal pagar sis euros, però hi haurà descomptes de tres euros a les botigues del districte. Segons han explicat els responsables del projecte, es tracta d’una pista de gel sintètic i ecològic que està formada per una base de poliuretà amb una superfície lliscant. Afirmen que s’hi pot patinar com si es tractés de gel natural, però l’avantatge és que consumeix menys electricitat i és més sostenible.

Les pistes de gel a Barcelona

La de Nou Barris no és l’única pista de gel a l’aire lliure que hi haurà instal·lada al carrer aquest Nadal. El 26 de novembre es va instal·lar la de L’Illa Diagonal, que l’any passat no va obrir per la pandèmia i que enguany estarà oberta fins al 9 de gener. Fa uns anys, al centre de la ciutat també es podia patinar. Una instal·lació de grans dimensions ocupava bona part de la plaça de Catalunya. La pista, però, va acabar desapareixent amb els canvis de govern a l’Ajuntament.

El 2020, els comerciants del passeig de Gràcia van demanar poder instal·lar-ne una altra als Jardinets de Gràcia, però no els van donar permís. El més de juny passat va tancar la pista de gel Skating Club de Barcelona, després de 47 anys d’activitat.