Alumne ESO a l'Institut amb manta a la classe

Un problema amb la calefacció, sumat a les temperatures baixes, ha fet que l‘Escola de les Aigües, al Baix Guinardó, hagi hagut de trucar les famílies dels alumnes de P3 perquè anessin a buscar els infants abans d’hora pel fred a les aules. Els fets van passar aquest dijous. Des de l’AFA del centre denuncien que a l’inici de curs es va fer un canvi de la caldera, però que, per un problema elèctric, els radiadors no funcionen correctament, especialment a la zona d’infantil.

Si bé els problemes de climatització feia dies que es patien, el moment més problemàtic s’ha viscut aquest dijous. Els familiars dels alumnes més petits del centre van haver de recollir-los perquè l’escola patia pels infants, ja que, segons afirmen en una piulada, “estaven passant-ho malament i tenien por que es posessin malalts“. L’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) del centre diu que el Consorci d’Educació havia portat radiadors elèctrics, però que això no ha estat suficient, sobretot després del pont de la Puríssima, quan les aules han estat més dies tancades del que és habitual.

El problema ja està solucionat, segons el Consorci

Fonts del Consorci d’Educació han explicat a betevé que ja s’han fet les reparacions pertinents. Per això, la calefacció ja estarà plenament llesta a partir de dilluns vinent i funcionarà amb normalitat. Des de l’AFA, però, Laia Manchón ha criticat que “no es pot arribar a aquests límits”. Considera que “no s’ha treballat amb la urgència i la importància que té aquest problema, que afecta la salut d’infant i professionals”.