El restaurant emblemàtic Can Culleretes, a Ciutat Vella, ha estat víctima d’una acció vandàlica a la seva façana: un gran grafit taca la persiana de l’establiment i també la paret que la rodeja. Es tracta del restaurant més antic de Catalunya, el segon d’Espanya i la cuina bressol dels plats típics de Barcelona, motiu pel qual està catalogat.

Una de les pintades a la persiana, la més gran, tapa totalment la xifra ‘1786’ que, segons ha explicat a betevé el gerent del restaurant, Carlos Martínez, es va dibuixar ara ja fa 15 anys. “Jo de tant en tant l’anava repassant”, narra Martínez, que és qui ha denunciat l’acció vandàlica a les xarxes socials.

M’ha fet, sobretot, molta ràbia. El ‘1786’ era un dibuix que ens agradava molt perquè és l’any en què es va fundar el restaurant. L’intentaré recuperar amb les meves mans
Carlos Martínez, gerent del restaurant Can Culleretes

Denuncien la mala neteja d’un edifici catalogat

Martínez ha dit que intentarà refer ell mateix el dibuix tot lamentat que l’Ajuntament no hagi netejat adequadament una altra guixada, la de la paret. Relata que s’ha de fer amb aigua i sorra i, en canvi, els agents municipals hi han pintat a sobre amb un altre color.