Carrers plens i dificultats per caminar en alguns punts. Aquesta ha estat la imatge predominant al centre de Barcelona durant aquest dilluns festiu –dia de la Constitució– de comerç obert. Molts barcelonins s’hi han apropat per avançar les compres de Nadal. També ho han fet molts visitants de comarques, que a més de comprar, han vingut per passar el pont o veure els llums de Nadal de la ciutat. Les aglomeracions han estat gairebé com les d’abans de la pandèmia, amb la diferència que aquest dilluns, la majoria de passejants duien mascareta.

L’afluència de gent a carrers com el portal de l’Àngel o Portaferrisa ha estat constant durant tot el dia, tot i que les aglomeracions s’han format sobretot a la tarda. En alguns punts, fins i tot, s’ha fet difícil caminar. “Ens ha sorprès veure tanta gent” explica una família que ha vingut des de Begues, “en un pas de vianants no es podia passar.” Ho corrobora una altra parella: “No ens imaginàvem que hi hagués tanta gent”.

Accelerada de la campanya de Nadal

Les aglomeracions al centre comercial de la ciutat també les han notat els botiguers. Els comerciants preguntats per betevé han coincidit en afirmar que l’inici de la campanya de Nadal va ser fluix al novembre, però que aquest pont les vendes han començat a créixer.

Més visitants a les fires de Nadal

També s’han vist aglomeracions a la tradicional fira de Santa Llúcia, situada davant de la Catedral, on es pot trobar tot tipus de decoració nadalenca i elements del pessebre. Després de l’edició de 2020 -amb límit d’aforament per evitar contagis de covid-19-, aquest 2021 el nombre de visitants ha tornat a créixer. “L’any passat va ser un fracàs total, i enguany la gent està molt animada” diu una paradista.

A la fira de Nadal de la Sagrada Família també han notat un bon fluxe de visitants. Els paradistes són més cauts pel que fa a les vendes, però també confien que aquesta sigui una bona campanya.