vacuna covid

(ACN) El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que la campanya de vacunació contra el covid-19 començarà a “mitjans de gener”. Sanitat espera que l’Agència Europea de Medicaments aprovi la vacuna de Pfizer –que ja ha estat aprovada en altres països- el 29 de desembre i, la de Moderna, el 12 de gener.

La vacuna contra la covid es començarà a administrar al personal sanitari, al personal de les residències de gent gran i als residents.

La campanya es durà a terme per fases i Illa ha apuntat que les dosis “no arribaran totes el 4 o 5 de gener”, però ha promès que “hi haurà vacunes per a tothom” i fins i tot “en sobraran” per enviar a altres països, perquè a l’Estat li pertoquen 140 milions de vacunes per immunitzar 80 milions de persones. Illa ho ha avançat en un esmorzar informatiu en què ha recordat que l’Estat segueix l’estratègia de vacunació europea.

El ministre de Sanitat ha insistit en el caràcter “progressiu” de l’estratègia de vacunació a l’estat, que comença pel personal sanitari i els col·lectius més vulnerables al virus.

La immunitat de ramat, a finals de l’estiu

En una entrevista a ‘Público’, Illa també apunta que creu que l’estat pot assolir la immunitat de ramat a finals de l’estiu del 2021. Segons el ministre, aleshores prop del 70 % de la població ja haurà rebut la vacuna.

Tot i això, el Ministeri adverteix que no serà el final de la pandèmia, que no tindrà lloc fins al 2022, quan un alt percentatge de la població mundial hagi rebut la vacuna.