(ACN/redacció) Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu i distribució de marihuana a gran escala. Segons informa la policia catalana en un comunicat, la banda operava principalment des de Barcelona, el Vallès Occidental i el Maresme. La investigació ha durat gairebé dos anys i va culminar el 4 de desembre amb un macrodispositiu integrat per més de 300 agents dels Mossos. Es van dur a terme 23 entrades i registres escorcolls al Barcelonès i el Baix Empordà.

El dispositiu va acabar amb la detenció de 22 membres de l’organització i el desmantellament de 15 plantacions de marihuana, a més del decomís d’una gran quantitat de droga valorada aproximadament en un milió d’euros al mercat il·lícit i la intervenció de 63.000 euros en efectiu.

23 entrades i 15 plantacions

El macrodispositiu va permetre fer 23 entrades a les localitats de Barcelona, Badalona, Polinyà, la Roca del Vallès, el Masnou, Arenys de Mar, Palamós i Olèrdola. A més, es va practicar una de les diligències a Sant Jordi de ses Selines (Eïvissa) per part de la Guàrdia Civil amb la col·laboració d’efectius dels Mossos.

L’operació va permetre el desmantellament de 15 plantacions de marihuana, el decomís d’unes 16.000 plantes en diferents estadis de creixement i floració, més de 110 quilograms de cabdells de marihuana, més de 21 quilograms de pol·len i d’haixix, així com unes 250 cigarretes de marihuana i haixix, uns 33 pots amb olis i resines d’haixix i llavors, a més de la intervenció aproximada d’uns 63.000 euros en efectiu. La droga intervinguda hauria pogut arribar a tenir un valor aproximat en el mercat il·lícit d’un milió d’euros.

A més es va determinar que el grup presumptament va defraudar l’energia elèctrica equivalent al consum mitjà anual de 368 habitatges, un consum superior al 3.500 quilovats/hora l’any.