Santa Llúcia és per a moltes persones una cita ben marcada al calendari, sobretot per les que demanen a la santa “que els conservi la vista“. La patrona rep tantes ofrenes que, habitualment, es formava una llarga cua al voltant de la Catedral de Barcelona on es troba la seva Capella.

Coneguda com la patrona de les modistes, els oculistes i els informàtics, Santa Llúcia aquest any no ha generat cues, però els fidels a la tradició no s’han perdut la cita.

L’Olga, com cada any, s’ha apropat per encendre un ciri pel seu fill que pateix una malaltia ocular. “No és que sigui creient, però tinc fe amb Santa Llúcia i que, més o menys, li mantingui la vista que té” explica l’Olga mentre sosté dos ciris; un d’ella i un altre dels seus sogres.

“No soc creient però tinc fe amb Santa Llúcia” ”

D’altres com la Isabel, en canvi, porten tota una vida fent l’ofrena cada 13 de desembre. Ella hi ve des dels dos anys quan la seva àvia la portava. “Hi havia unes cues que donaven la volta a la catedral” explica mentre assenyala el carrer del Bisbe. Ara ja en té més de 60 i aquesta vegada porta un ciri en honor a la seva mare que amb 98 anys no hi pot anar.

Capella de Santa Llúcia

Mentre alguns fidels encenien els ciris, d’altres, topaven amb tradicions que desconeixien, com el cas d’un informàtic que, tot passejant pel claustre, s’ha plantejat encendre alguns ciris quan s’ha assabentat que Santa Llúcia és la seva patrona.