entrades salo ensenyament 2024

Aquest dimecres ha començat el Saló de l’Ensenyament 2022 de forma presencial, després d’una anul·lació i una fira virtual a causa de la pandèmia. Entre el 16 i el 20 de març l’esdeveniment aplegarà a la Fira de Barcelona més de 200 expositors que donaran a conèixer als visitants l’oferta educativa en batxillerats, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, formació professional, art o idiomes, així com les novetats per al curs 2022-23.

Durant l’obertura del Saló s’han viscut moments de tensió quan un grup de docents han entrat al recinte saltant-se el control de seguretat per protestar amb motiu de la vaga d’educació. La protesta ha endarrerit l’obertura de la fira i també l’acte inaugural on estava prevista l’assistència del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Ensenyaments especials, en noves tecnologies o artístics

El Saló de l’Ensenyament vol difondre l’oferta potser no tan coneguda. Per això hi haurà una àrea específica dels ensenyaments de règim especial, com les escoles oficials d’idiomes, d’arts plàstiques o esportives. També es mostrarà l’oferta d’ensenyaments artístics superiors, amb participació de l’ESDAP Catalunya (Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques), l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i l’ESCRBCC (Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya).

Les titulacions en noves tecnologies i ciència comptaran amb l’Aula de Tecnologies Multimèdia, que oferirà demostracions de realitat virtual i disseny de videojocs, mentre que a l’Espai Ciència els visitants trobaran conferències, tallers i activitats.

Estudis a l’estranger i aprenentatge d’idiomes al Saló de l’Ensenyament 2022

El Saló de l’Ensenyament s’obre als estudis més enllà de les fronteres, de manera que s’hi podran trobar ofertes com la de l’oficina Education USA, per conèixer la diversitat d’estudis superiors dels Estats Units i el funcionament del procés d’admissió a les seves universitats.

Per la seva banda, l’Associació de Promotors de Cursos a l’Estranger (Aseproce) coordinarà el Saló dels Idiomes, amb l’oferta formativa de llengües foranes, propostes sobre cursos i estades a diversos països.

Aposta per l’orientació als visitants

A banda dels 200 aparadors, el Saló de l’Ensenyament torna a apostar per l’assessorament individualitzat. Més enllà dels espais d’autoconsulta o consultes en línia, un grup de 14 professionals de l’àmbit de la psicologia, pedagogia o psicopedagogia atendran consultes i dubtes sobre l’elecció d’itineraris. Es calcula que durant els cinc dies de saló es faran més de 800 atencions personalitzades.

També es preveuen un centenar de visites guiades adreçades a alumnes acompanyats dels seus tutors. S’organitzaran cada mitja hora, en grups de 30 persones i adaptats als interessos dels participants, que prèviament s’hi hauran inscrit des de l’escola. A més, es faran 84 tallers destinats a joves i famílies sobre la tria d’estudis superiors, vies d’accés a la universitat i a cicles formatius, autoconeixement o mobilitat internacional, i sessions dirigides al professorat.

El Saló Futura, els dies 18 i 19

Tot aquest aparador es complementarà els dies 18 i 19 amb el Saló Futura, dedicat exclusivament als màsters i estudis de postgrau. S’hi podran consultar més de 50 expositors d’universitats, tant públiques com privades, col·legis professionals i escoles de negoci, així com empreses de captació de talent.

El saló se situarà al Palau 2 del recinte de Montjuïc i també reforçarà el servei d’orientació. Enguany hi ha dues novetats. En primer lloc, un programa de xerrades de curta duració, o càpsules, per resoldre dubtes, impartides per personal orientador. A més, també es desenvoluparan entrevistes ràpides, sota el nom de Tens una cita amb el teu futur, entre empreses, responsables de reclutament i estudiants.