Estudiants al Saló de l'Ensenyament

El Saló de l’Ensenyament 2021 a Catalunya s’ha tornat a cancel·lar. Per segon any consecutiu, el coronavirus ha forçat la suspensió d’aquesta cita clau per als estudiants que busquen informació per decidir i orientar la carrera professional. En el Saló, tradicionalment s’hi incloïa tota l’oferta de graus universitaris, de Formació Professional i també d’altres àmbits artístics o d’idiomes. L’any passat, la fira ja es va posposar per la pandèmia i, finalment, es va fer només una cita en línia virtual molt reduïda, al juny.

Cita clau per als estudiants que acaben els estudis obligatoris

Històricament, el Saló de l’Ensenyament es feia cada mes de març, abans que els alumnes comencin a preparar les PAU i les preinscripcions dels estudis postobligatoris. Aquest 2021, la cita no s’havia programat amb data per la situació sanitària.

Segons fonts de Fira de Barcelona, s’ha estat treballant “fins a l’últim moment” per poder celebrar una edició presencial abans de l’abril. Però, finalment, s’ha optat per anul·lar la convocatòria actual per l’evolució de la pandèmia, junt amb el Departament d’Educació, la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement.

Des del departament d’Educació, fonts consultades per betevé expliquen que l’anul·lació “és la millor decisió en el context de pandèmia en què ens trobem.” i que s’ha optat per suspendre la fira per “no posar en risc els alumnes dels centres educatius”. En aquest sentit, es remarca que el departametn dirigit per Josep Bargalló ha fet un “gran esforç per reforçar la informació als diferents portals web de què disposa.”