Les escoles bressol municipals de Barcelona tornen a l’activitat aquest divendres. Aquest curs, la xarxa s’amplia fins a les 105 escoles bressol amb 8.891 infants matriculats d’entre 0-3 anys. S’estrenen dos centres, l’EBM Can Rosés (les Corts)Teixonera (Horta-Guinardó). A més a més, hi ha dues escoles ja existents que canvien de lloc i de nom. Es tracta de l’EBM Torre del Rellotge a Nou Barris (fins ara EBM Trinitat Nova) i l’EBM Pere Calafell (fins ara EBM Esquitx de Sant Martí).

Les noves bressol del curs 2023-24 a Barcelona
Consulta quins són i com seran aquests nous centres infantils

Un curs que comença abans que mai també a les bressols, per ajustar-se al calendari escolar que s’ha avançat per segon any consecutiu abans de la diada. Tot i això la primera jornada acostuma a ser breu i els infants només passen una petita estona als centres dins l’adaptació escolar. Així s’ha fet a l’EBM Cobi (Ia Vila Olímpica) on les famílies han acompanyat els infants repartits en dos torns. La directora del centre, Maria Roca Parpal destaca que l’acompanyament “és clau” en l’adaptació per generar confiança mútua i és per això que s’esfocen per generar “espais amorosos perquè els infants se sentin a gust”.

Noves bressols amb obres i curs retardat

Enguany l’inici de curs està molt marcat per les obres que han posposat l’estrena dels nous centres infantils, un retard que ja estava previst i comunicat a les famílies. A Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge començaran les classes el 18 de setembre a les noves instal·lacions.

En el cas de l’EBM Pere Calafell la situació és una mica més complexa. Els alumnes que provenen de l’EBM Esquitx arrencaran amb normalitat divendres a les antigues instal·lacions, però els nous infants no començaran fins al 2 d’octubre en un emplaçament provisional que encara no s’ha concretat. Durant l’estiu s’han fet 41 actuacions de millora i reformes en 34 escoles bressol, amb una inversió de prop de 850.000 €.

Es manté la diversificació horària a quatre bressols

Aquest curs es manté el servei amb diversificació horària que es fa a quatre escoles bressol municipals: Caspolino (districte de Gràcia), Germanetes (districte de l’Eixample), Xiroi (districte de Les Corts), i Petit Príncep (districte de Sant Martí). En aquestes bressol es pot escollir si els infants fan horari reduït, només de matí (de 9 a 13 h) o només de tarda (de 15 a 19 h), o bé en l’horari complet de 8 h a 17 h (que inclou el servei d’acollida matinal.