L’Escola Bressol Municipal Can Rosés tindrà tres plantes i una superfície total de 1.000 metres quadrats. Els 91 alumnes que l’estrenaran al setembre es repartiran en sis aules i podran accedir també a tres zones d’usos múltiples, un per planta. Els espais seran permeables amb portes lliscants. Hi haurà també una terrassa de més de 90 metres quadrats.

Aspecte d’un dels espais comuns de la futura EBM Can Rosés

Els usos educatius de Can Rosés

Els treballs avancen a bon ritme. Hi ajuda el fet que l’antiga masia de Can Rosés, on s’ubicarà aquest equipament, ja havia tingut usos educatius anteriorment. Va acollir l’Escola Ítaca entre els anys 1978 i 1992, la Biblioteca Can Rosés entre el 1992 i el 2017 i durant el curs 2020-2021, alguns grups d’alumnes de la veïna Escola Anglesola. Pau Gonzàlez, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, explica a betevé que continuar l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol i poder-ho fer en espais patrimonials i històrics dels nostres barris “és un plaer”. Les obres han permès descobrir tres fragments del paviment hidràulic original.

Aspecte exterior de la futura EBM Can Rosés

Inversió d’1,2 milions d’euros

La de Can Rosés serà una de les quatre noves escoles municipals de Barcelona que obriran al setembre. Té una inversió prevista d‘1,2 milions d’euros. Amb les places que assumirà, el districte de les Corts disposarà de 421 places públiques per a infants en l’etapa dels zero als tres anys. Queda pendent refer el pati i les façanes de la masia, que en algun punt estan força deteriorades, però són treballs que encara s’han de licitar i que no interferiran en el calendari d’obertura de l’escola bressol.