Barcelona no renuncia encara al fet que el manuscrit de la cançó ‘Barcelona’ de Freddie Mercury s’exposi a la ciutat i per això, buscarà arribar a un acord amb la persona que l’ha adquirit a la subhasta d’aquest dijous. Segons ha explicat el regidor d’Esports, David Escudé, en una entrevista a RAC1, la ciutat encara manté l'”esperança” i ja ha demanat a la casa de subhastes que comuniqui al comprador l’interès de la ciutat.

Escudé diu que l’acord podria ser en “format de cessió temporal” per poder exposar-la. Ha destacat el “valor no només musical” del manuscrit sinó també “social”. Ara, el consistori, està en espera que el nou propietari del manuscrit de ‘Barcelona’, es posi en contacte.

Un preu màxim de 30.000 euros

El comprador del manuscrit se’l va dur per un import final d’uns 67.000 euros (comptant els impostos). Escudé ha explicat que “són uns preus que s’escapen del que és la lògica per a una administració pública” i el màxim que podia oferir l’Ajuntament eren 30.000 euros, tal com va marcar la taxació. El manuscrit va sortir a subhasta per un preu inicial de 5.000 euros.

A més d’aquest document inèdit, la casa de subhastes va posar a la venda 200 lots amb més de 1.500 objectes personals del cantant, que va morir el 1991 amb 45 anys. Entre els més destacats hi ha vestits de l’artista, cartes autografiades, manuscrits d’altres cançons conegudes i pintures que col·leccionava.