obres escola bressol teixonera

El curs escolar comença aquest divendres a les escoles bressol de la ciutat, amb les obres com a protagonistes. Aquest curs 2023-34 s’estrenaran en les properes setmanes quatre nous edificis, però només una de les escoles començarà a funcionar en el primer dia de classe, aquest divendres, 8 de setembre. L’endarreriment en els treballs, ja previst des de fa mesos, obliga a retardar el calendari a la resta.

Nous edificis i trasllats a noves instal·lacions

Aquest curs, Barcelona arriba a les 105 escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona, que tenen 8.891 infants d’entre 0-3 anys. Creix la xarxa amb dues escoles de nova creació, l’EBM Can Rosés (les Corts) i Teixonera (Horta-Guinardó). A més a més hi ha dos escoles ja existents que canvien de lloc i de nom. Es tracta de l’EBM Torre del Rellotge a Nou Barris (fins ara EBM Trinitat Nova) i l’EBM Pere Calafell (fins ara EBM Esquitx de Sant Martí)

Les noves bressol del curs 2023-24 a Barcelona
Consulta quins són i com seran aquests nous centres infantils

Pel que fa a Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge començaran les classes el 18 de setembre a les noves instal·lacions. En el cas de l’EBM Pere Calafell la situació és una mica més complexa. Els alumnes que provenen de l’EBM Esquitx arrencaran amb normalitat divendres a les antigues instal·lacions, però els nous infants no començaran fins al 2 d’octubre en un emplaçament provisional que encara no està concretat.

Amb aquestes estrenes, Barcelona guanya 300 places respecte al curs anterior. En total, a la preinscripció es van oferir 4.765 places i s’han presentat 8.421 sol·licituds, 715 més que el 2022. Es cobreix així un 55 % de la demanda, una xifra similar als darrers anys.