Per a la majoria el canvi d'hora no ha suposat cap trasbals. Ara bé, hi ha a qui li ha costat acostumar-s'hi. "Estas acostumbrado a una hora levantarte y te desorienta. El cuerpo necesita unos hábitos." "T'adorms a la mateixa hora per la costum i després per aixecar-te canvia tot." "Això de sopar amb sol no és la meva costum ni crec que sigui la costum de molta gent." Però també hi ha qui hi veus punts positius. Amb més hores de sol, es pot aprofitar millor la tarda. "Antes salía la niña a las 5 y a las 6 ya era oscuro. Ahora a la 6 de la tarde aún es de día. Da la sensación de que aprovechas más el tiempo." "Sempre sembla que aprofitis una mica més la tarda perquè tarda més a fer-se fosc." "Un cop t'acostumes bé. Tens més estones a les tardes per sortir amb els nens i fer més coses." A d'altres, diuen, els ha canviat l'humor. "Aprofito igual però la sensació és diferent. Et notes més content." Et notes més content i et ve més de gust asseure't a prendre alguna cosa. Els establiments ho noten. CARLOS GALLEGOS, El Chiringuito "La gente en la terraza se anima más, se queda más tiempo, consume más. Beneficia a todos." També suposa un estalvi energètic. MARÍA TERESA MORENO, orxateria El Tío Che "Encenem la llum del carrer una mica més tard però també els dies s'allarguen cada vegada més." A l'orxateria El Tío Che, però, el que de debò els beneficia és l'arribada de la calor. El temps, de moment, els acompanya.

Els dies s’allarguen, sobretot després que, aquest cap de setmana, els rellotges s’hagin avançat una hora per entrar en l’horari d’estiu. Aquest dimarts ha estat el primer dia laborable amb el canvi d’horari, i molts barcelonins han notat la diferència per bé o per mal.

Per la majoria el canvi d’hora no ha suposat cap trasbals. Ara bé, hi ha a qui li ha costat acostumar-s’hi, sobretot a l’hora de llevar-se, ja que “el cos s’habitua i es desorienta amb el canvi d’hora”. Però també hi ha qui hi veu punts positius. Amb més hores de sol, es pot “aprofitar millor la tarda” i “et sents més content”. Els nens també ho agraeixen perquè “tenen més estona per jugar al parc”.

Els establiments també han notat el canvi d’hora. “La gent s’està més estona a la terrassa i consumeix més”, explica Carlos Gallego, d’El Chiringuito. A l’orxateria El Tío Che ara encenen més tard els llums i així “estalvien una mica d’electricitat”. La seva responsable, Maria Teresa Moreno, explica que també ha ajudat que hi hagi més moviment al carrer i més clients potencials.