ROGER SÁNCHEZ encausat 'Després d'eliminar el dret al treball, el que estan fent ara és buscar caps de turc, perseguir gent per eliminar el dret a vaga, i és per això que nosaltres no ens hem arronsat mai, no ens hem amagat mai d'haver participat al piquet, d'haver fet vaga, que ho tornariem a fer i que ho tornarem a fer.'

La vaga general contra la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol va acabar amb diversos aldarulls i amb més de 80 detinguts a tot Catalunya. Era el 29 de març de 2012, ara fa quatre anys.

Alguns dels encausats han comparegut aquest dimarts per denunciar que encara pesen acusacions sobre ells, quatre anys després dels fets. Els organitzadors han anunciat actes de suport el dia 5 d’abril, dia del judici, i una manifestació quatre dies abans a la plaça d’Orfila, on es van produir alguns dels fets.

Els acusats denuncien que només s’han jutjat la meitat dels detinguts i que nou de cada 10  finalment han estat absolts, després de tots aquests anys d’espera. Els afectats ho interpreten com una mesura per atemorir.