TAHIR RAFÍ, president de l'Associació de Famílies Pakistaneses "No es un sitio escondido, que no sale en las noticias, pero es una lástima porque realmente no han salido las noticias como deberían salir para mostrar el dolor nuestro también, lo que sentimos nosotros." GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Per nosaltres com a Ajuntament és molt important tenir present que no hi ha víctimes de primera i víctimes de segona, hi ha moltíssima gent que està patint al Pakistan per aquesta tragèdia i el que volíem expressar és que de la mateixa manera que volem solidaritzar-nos amb les víctimes de París o de Brussel·les, també amb les víctimes a Pakistan, amb les víctimes que s'estan produint a Síria o a tants i tants països, víctimes que són de diferents religions, que són cristianes però que també són musulmanes."

A la concentració hi han assistit mig centenar de persones, que han volgut mostrar el rebuig a qualsevol atac contra la població civil. Pel que fa a l’atemptat de diumenge a Lahore, 29 de les víctimes són nens, ja que l’explosió es va produir molt a prop d’una atracció infantil, i l’atac també va deixar 300 persones ferides. Però a més d’aquest atemptat, els concentrats també han condemnat, per exemple, el que la setmana passada va sacsejar Brussel·les o els que es van produir al novembre a París.

Des de la comunitat pakistanesa de Catalunya també han fet una crida a no associar el terrorisme i l’islam i han alertat del perill que s’estigmatitzi el conjunt de la població musulmana i que creixi la islamofòbia. En aquest sentit, remarquen que la musulmana és una religió que propugna la pau i la convivència i no pas el terror.

D’altra banda, els concentrats han reivindicat més cobertura mediàtica d’atacs com el que es va produir al Pakistan coincidint amb el Diumenge de Pasqua. El president de l’Associació de Famílies Pakistaneses, Tahir Rafí, considera que, encara que aquest país “no és un lloc amagat, que no surt a les notícies”, en aquest cas “no han sortit les notícies com haurien d’haver sortit per mostrar també el nostre dolor”.

Amb la concentració i el minut de silenci d’aquest dimarts, les associacions i entitats pakistaneses que viuen a Barcelona s’han sumat als tres dies de dol decretats pel govern d’aquell país, en un acte en què també han participat, entre d’altres, representants de la Generalitat, de l’Ajuntament, de diversos partits polítics i de sindicats.