La investigació va néixer per dues vies paral·leles, a través de grups dels Mossos d’Esquadra de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat. En detectar que els casos que estudiaven eren similars, es van posar a treballar junts en el cas.

En tots els casos investigats, les víctimes eren persones grans, de més de 80 anys, que vivien soles. En un dels casos de l’Hospitalet, la germana de la víctima va trobar la dona, de 84 anys, lligada amb cinta americana, amb ferides i mig inconscient. Va ser traslladada en estat molt greu a l’hospital i va acabar morint tres setmanes després. Dels fets investigats a Barcelona, tots van passar entre el 29 de juliol i el 21 de gener de 2016 a Sants-Montjuïc i les víctimes tenien un alt grau de vulnerabilitat per problemes de mobilitat o de visió.

La investigació, en la qual van ser clau les restes d’ADN d’un dels agressors al pis de la víctima que va morir, es va donar per tancada quan es va comprovar que el grup estava fent el seguiment de tres víctimes més. Els Mossos d’Esquadra van entrar al pis dels investigats el 22 de març i van detenir un home i una dona.

Els agents van trobar un abric de bisó i 50 joies. El jutge va decretar presó per a l’home i llibertat provisional per a la dona. Els altres dos sospitosos ja estaven complint condemna per altres fets, i el jutge haurà de determinar-ne la situació.