Les colles castelleres han participat en la manifestació

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, el doctor Antoni Trilla, ha assegurat que la Diada d’enguany no hauria de celebrar-se a causa de la crisi sanitària. “Des d’un punt de vista sanitari, el [més] raonable seria no manifestar-se massivament. Encara que es respectin les mesures de seguretat, sempre que hi ha una multitud poden passar coses estranyes”, ha dit.

En una entrevista a ‘El món a RAC1’, Trilla ha dit també que la gent hauria de trobar altres maneres de participar en la Diada, com ja va preveure fa uns mesos la mateixa presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va anunciar que enguany la convocatòria seria mixta, mig presencial mig virtual. I ha afegit: “No crec que la vida de Catalunya ni les reivindicacions legítimes de molta gent es vegin especialment qüestionades per un any”.

El cap d’Epidemiologia del Clínic considera que si s’han ajornat festes majors i partits de futbol, en el cas de les manifestacions s’hauria de seguir el mateix protocol. I ha posat d’exemple d’una concentració massiva de gent la peregrinació a la Meca, que es va fer amb grans restriccions sanitàries.