Ada Colau

La quarta nit d’aldarulls fruit de les protestes per l’alliberament de Pablo Hasél, que enguany ha deixat destrosses a la Rambla, ha suscitat la reacció d’alguns líders municipals. L’alcaldessa, Ada Colau, ha condemnat a través de Twitter “qualsevol acte de violència”. Colau subratlla que defensar la llibertat d’expressió “en cap cas justifica destrossar mobiliari o perjudicar comerços”, i afegeix al final de la piulada que brinda tot el “suport als cossos de seguretat i els serveis d’emergència”.

L’alcaldessa ha aprofitat un tuit que va fer el programa Bàsics de betevé, que estava fent una retransmissió en directe de la protesta, per expressar el rebuig a les destrosses que s’estaven fent en alguns establiments. En el tuit en qüestió, manifestants cremaven cadires de terrasses de la Rambla per fer una barricada. La nit, a més, va acabar amb dos detinguts a la ciutat i amb algunes càrregues policials.

Collboni també condemna la violència

El tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també ha reaccionat amb una piulada. Ha assegurat que “des dels poders públics cal respondre de forma nítida” contra aquest tipus d’acte. A part de condemnar “sense matisos la violència” que, segons explica, ha generat el perjudici de veïns i comerciants de Barcelona

Colau referma el compromís de l’Ajuntament

Aquest matí l’alcaldessa ha creat un fil a Twitter on ha refermat “el compromís” de l’Ajuntament “contra la violència estructural”. A més, ha afegit que el consistori hi treballa amb “polítiques concretes”. Ha conclòs el fil explicant que “és pacifista convençuda” i que “la violència mai és el camí”.