La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat a Catalunya Ràdio que el confinament s’haurà de mantenir més enllà de Setmana Santa. Vergés ha suggerit que potser no serà un confinament total però que “algun tipus de confinament” continuarà vigent i que podria anar per llarg.

Vergés ha reconegut que la capacitat de llits d’UCI als hospitals catalans “està al límit”. La consellera ha apuntat que la velocitat d’entrada de pacients greus als hospitals “és més alta que la velocitat de sortida” i això fa que vagi augmentant la capacitat ocupada. Més tard, en la roda de premsa diària que ofereix la Generalitat, Vergés ha dit que la xifra de pacients que ocupa les UCI segueix sent al voltant del 84 %, com fa uns dies enrere: “El percentatge no s’ha mogut gaire perquè s’ha augmentat la capacitat”, ha detallat.

Tot i que les UCI estan al límit, ha assegurat que els centres ho estan fent “molt bé” i que s’està mobilitzant tot el personal possible. En aquest sentit, ha reclamat a l’Exèrcit que, més enllà d’ajudar en tasques de muntatge d’instal·lacions, hi col·labori posant a disposició metges i infermeres de la UME.