En roda de premsa aquest dijous el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha declarat que en aquests moments a Espanya ja s’està arribant al pic de la corba dels contagis i que, fins i tot, en algunes comunitats autònomes la incidència del coronavirus està baixant.

Cert optimisme

Segons Simón, per tant, ja s’estaria arribant a una certa estabilització dels casos i ara mateix és cabdal que les persones segueixin respectant els confinaments i evitar així nous contagis.

Les dades registrades avui a tot l’estat no conviden a l’optimisme amb 950 persones mortes en les darreres 24 h i sobrepassant la xifra de les més de 10.000 defuncions. Per aquest motiu, Simón avisa que ara mateix el focus de tensió es troba a les UCI dels hospitals que, en les properes setmanes, es tensionaran encara més.

Alta letalitat a Espanya

A preguntes dels periodistes Fernando Simón ha comentat el perquè ara mateix Espanya registra el 20 % dels morts per coronavirus a tot el món. Segons Simón hi han molts factors que influeixen, d’entrada, ha dit, no sap com comptabilitzen la resta de països els seus casos, també ha afegit que a Espanya s’han donat contagis a residències de gent gran, el que ha augmentat la mortalitat, i, per tant, ara mateix l’objectiu és rebaixar aquestes dades negatives.

Tests serològics

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries també ha volgut parlar dels tests d’anticossos que entraran en funcionament en breu. Segons Simón aquests no són tan precisos com els PCR i es necessita que el pacient ja tingui alguna simptomatologia per ser efectius. Tot i això, assegura, poden ser molt útils per fer estudis a la població i comprovar quina és la incidència del virus en grups grans de persones.