test coronavirus laboratori

El govern català ofereix des d’aquest dijous les dades obertes de l’evolució del coronavirus a tot Catalunya. A través dels web de transparència de la Generalitat, es poden consultar les dades dels tests que s’estan fent de coronavirus als malalts. El web recull dades per sexe, franges d’edat i per territoris. Aquí pots consultar les dades:

El ciutadà pot consultar tots els tests que s’estan fent, amb la data i el resultat de la prova. Segons el govern català, el web es posa a disposició de professionals, investigadors, periodistes i a tota la població en general.

Segons el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha destacat que “tenim el compromís i l’obligació com a govern d’oferir el màxim de dades a la ciutadania, també en relació amb la crisi sanitària que viu el nostre país“.

Diu Solé que és “complex recollir les dades i mostrar-les amb rigor” i que per això han necessitat “el seu temps” per poder-ho publicar. Les dades s’aniran actualitzant i, segons Solé, “es volen oferir més dades relacionades amb la covid-19 en diferents àmbits”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que “les dades són un exercici de transparència perquè la ciutadania pugui conèixer com evoluciona la pandèmia”.