El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha explicat que entre dimarts i dimecres s’ha fet el trasllat de 86 persones grans a la clínica FREMAP provinents de diverses residències. Aquesta derivació respon a l’activació del pla de clíniques socials de Barcelona. Iglesies ha remarcat que es tracta de set centres “que no estaven en condicions de realitzar aïllaments” per l’emergència del coronavirus, concretament són les residències Grusean, Llar la Mercè, Lesseps, Marvi Park, Nova Alegria, Star i Vinyet.

Iglesies també ha informat que aquest dijous s’estan traslladant a la clínica Copèrnic 34 persones més provinents de les residències Marvi Park i Nova Alegria. D’aquesta manera es posen en funcionament les primeres 123 places anunciades per la Generalitat en el marc del pla de clíniques socials de Barcelona.

Desinfeccions a les residències

Francesc Iglesies també ha informat durant la compareixença de la Generalitat d’aquest dijous sobre el coronavirus que tenen un total de 275 peticions de desinfeccions en residències de gent gran. Iglesies ha confirmat que les empreses de la Generalitat ja han realitzat 64 desinfeccions. A més, n’hi ha de programades 164 més que es duran a terme a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, 24 es faran a través dels ajuntaments amb els seus mitjans propis, 12 les faran les pròpies residències i 35 les ha realitzades la Unitat Militar d’Emergències (UME).