Gairebé tres setmanes després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma pel coronavirus, l’Ajuntament de Barcelona fa un toc d’alerta a la ciutadania de cara a la Setmana Santa. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha apel·lat al civisme i ha reclamat als barcelonins que respectin el confinament en aquestes dates habitualment tan sensibles en la mobilitat.

Controls policials als accessos

Batlle ha explicat que per tenir una bona Setmana Santa 2021, enguany s’ha de substituir l’operació sortida per la “no operació sortida”. Per fer-ho possible, el titular de Seguretat ha afirmat que s’establirà un dispositiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra a les principals vies d’accés de Barcelona per controlar que només surtin o entrin de la ciutat els treballadors essencials. Batlle també ha dit que, des que va començar el confinament, a Barcelona s’han imposat 13.919 denúncies a particulars que han incomplert la mesura.

El CEM Guinardó rep els primers malalts

El govern municipal ha anunciat que continua l’habilitació de llits hospitalaris als hotels, als centres esportius i a Fira de Barcelona. Des d’aquest dijous ja està operatiu el CEM Guinardó, que funciona com a extensió de l’Hospital de Sant Pau, i divendres o dissabte ho estarà el CEM Claror Marítim, que treballarà amb l’Hospital del Mar. A més, s’estan preparant per a l’Hospital Clínic un total de 225 llits al pavelló annex de l’Institut Nacional d’Educació Física i prop d’un miler més als hotels Expo i Plaza. També s’està avançant en l’habilitació de 2.600 llits al recinte firal de la Gran Via.

El descens dels desplaçaments salva vides

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha destacat el descens de l’ús del transport i la mobilitat en general a la ciutat. Pel que fa als desplaçaments dels vehicles privats, han experimentat un descens d’1.200.000 diaris i en el transport públic s’ha arribat als dos milions menys de desplaçaments. Alarcón ha agraït l’esforç que estan fent els ciutadans i també confia que per Setmana Santa la gent es quedarà a casa tal com ha fet els caps de setmana de confinament.