La corba de la cinquena onada a Barcelona s’ha doblegat a tot arreu i els casos han baixat als 10 districtes. Ara bé, Ciutat Vella és el territori amb la taxa de covid més elevada. Concretament, és l’únic que ha superat els 200 casos per cada 100.000 habitants l’última setmana, del 9 al 15 d’agost. A l’altra cara de la moneda hi ha les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, amb els registres més baixos.

En color granat al gràfic, Ciutat Vella va registrar una incidència de 214 casos per cada 100.000 habitants del 9 al 15 d’agost. Això suposa una baixada del 36 % respecte a la setmana anterior i 1.000 positius menys que els acumulats en el pic de la cinquena onada. Malgrat la millora, les xifres situen Ciutat Vella als nivells de contagis de gener, en plena tercera onada de la pandèmia.

Com evoluciona la covid a Barcelona?

Consulta totes les dades de positius, defuncions i proves diagnòstiques a la ciutat

A continuació, Nou Barris és el segon territori més tocat pel virus, amb 151 casos per cada 100.000 habitants. Tot i això, té una incidència inferior als 200 positius, com la resta de districtes. De fet, l’evolució d’aquesta cinquena onada ha estat molt similar a tot arreu i les dades no són gaire diferents d’un territori a un altre.

Sarrià – Sant Gervasi, el menys afectat

Només hi ha dos districtes que han registrat una incidència inferior als 100 casos per cada 100.000 habitants, unes xifres que tenien tots els districtes a mitjans de juny. Les Corts, amb una taxa de 96 casos, i Sarrià – Sant Gervasi, amb 74, són els que tenen dades més optimistes.

De moment, Gràcia és el tercer districte menys afectat. Caldrà veure com es consolida la tendència les properes setmanes i si, per exemple, les festes de Gràcia o les de Sants, influeixen en els positius detectats.