Ja fa uns dies que l’Ajuntament de Barcelona posa en pràctica un sistema per dissuadir les persones que entrin a les platges, durant les nits, per fer-hi botellades: l’aspersió amb aigua.

La Guàrdia Urbana desallotja les platges a partir de la una de la matinada i, amb la sorra lliure de persones, les brigades de la neteja s’enduen els residus que s’hi acumulen i activen els aspersors, pels volts de les dues.

Són una mena de canons d’aigua que la projecten a una quinzena de metres de distància per remullar una àrea aproximada de 300 m2.

Les platges no es tancaran

L’Ajuntament ha fet una crida a no ocupar les platges perquè s’hi concentrin persones, moltes de les quals hi fan botellades, per evitar la propagació dels contagis. Amb tot, el consistori descarta tancar-les perquè “són un espai de descompressió” d’altres espais de la ciutat, com “fonamentalment les places”.

Els contagis a Barcelona, dia a dia

Ho ha assegurat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que detalla que “els operatius policials no van aconsellar el tancament de platges per Sant Joan i tampoc l’aconsellen ara”. Una mesura reivindicada pels veïns de barris com la Barceloneta, que han apujat el to de les protestes per exigir-ne la clausura.