mans gent gran

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc membres d’un grup criminal que estafava persones vulnerables d’edat avançada fent-se passar per membres d’una ONG. Segons explica la policia catalana, els estafadors aturaven les víctimes pel carrer i, amb l’excusa de demanar un donatiu, els demanaven les dades de la targeta de crèdit per, després, fer compres de forma fraudulenta.

Demanaven a les víctimes una signatura per obtenir una cadira de rodes

Les persones que cometien les estafes eren treballadores falses de la ONG, noies joves que demanaven a les víctimes una signatura per obtenir, per exemple, una cadira de rodes per a discapacitats. Si la víctima hi accedia, els demanaven comprovar la signatura amb la seva targeta de crèdit, moment en què procedien a atabalar-los i distreure’ls per copiar les dades de la targeta.

Entre les cinc persones detingudes hi ha dos menors d’edat. Al grup, que estaria integrat per un total de 12 membres, se’ls atribueixen 46 fets des de finals del 2020 i es calcula que van estafar més de 26.000 euros. De fet, van intentar fer compres de fins a 25.000 euros més, tot i que no ho van aconseguir. En total, els Mossos d’Esquadra han investigat més de 500 transaccions fraudulentes en establiments en línia fetes amb les targetes de les víctimes.

Actuaven per tot Barcelona i rodalies des de finals del 2020

La Unitat d’Investigació d’Horta-Guinardó va començar la investigació a l’octubre del 2020 quan va rebre diverses denúncies per estafa a persones grans que deien que havien rebut càrrecs de compres a internet que no havien fet. Entre els cinc detinguts acumulen 140 antecedents per fets similars. No es descarten noves detencions.