Tal com va explicar fa uns mesos la directora de la DGAIA, Georgina Oliva, el centre diürn obrirà de 9 a 21 h. Així n’ha informat el mateix equipament en un comunicat, en què apunta que des de l’estiu s’està detectant l’arribada constant de gairebé 200 joves en situació vulnerable cada mes, la majoria provinents del nord d’Àfrica.

Des de principis de mes s’ha estat formant un equip de professionals multidisciplinari, entre els quals hi haurà educadors i integradors socials, terapeutes especialitzats, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers. A més, s’ha coordinat la seva feina amb la dels educadors de carrer i s’han organitzat sessions informatives per explicar com funcionarà l’equipament al veïnat, que reclamava una solució al problema.

La prioritat de Dar Chabad serà tractar els problemes d’addicció a substàncies tòxiques, sobretot a la cola, així com els trastorns de salut mental. A més, el centre també actuarà per prevenir possibles consums de droga. Bàsicament se centrarà en els joves migrants en situació de vulnerabilitat que viuen o han viscut al carrer.

Una altra funció que pretén assumir l’equipament és la d’espai on rebre els serveis bàsics d’alimentació i higiene. Per aconseguir-ho, la casa dels joves disposa d’una planta a peu de carrer amb 360 metres quadrats.

Es tracta d’un projecte pilot en què col·laboren tres entitats (Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d’Inserció), gestionat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i en què participen l’Ajuntament i la DGAIA.