Un cop clausurat el curs de formació,  els 24 nous agents de policia de barri a Sant Martí i Sant Andreu han estat rebuts pels seus superiors,  que els han animat a seguir prestant el servei, ara més estretament relacionat als barris de la ciutat. La figura del policia de barri ha de servir d’enllaç estable entre la policia i els ciutadans de cada barri. Una cara amb un nom i un telèfon mòbil que es converteixi en un referent, tal com ha volgut subratllar el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

A l’abril ja es va fer el primer desplegament d’agents a Nou Barris, amb tretze guàrdies urbans. Aquest dimarts se n’hi sumen 24 més, 12 a Sant Martí i  12 a Sant Andreu, i, de fet, la idea és que el projecte s’estengui per tots els racons de Barcelona, fins que a finals del 2018 s’hagi donat cobertura a tota la ciutat: 73 agents, un per a cada barri.

El projecte incorpora el Pla de formació i desenvolupament professional, que contribueix a la modernització de la Guàrdia Urbana com a cos de referència en seguretat i convivència.