El Port de Barcelona ha invertit un milió d’euros a començar a substituir la flota de vehicles que fan servir els treballadors a les instal·lacions portuàries per d’altres d’elèctrics. Aquest dimarts s’han presentat, concretament, 17 turismes, vuit furgonetes i sis escúters, tots elèctrics. També s’estan instal·lant 47 punts de càrrega per a aquests vehicles, tres dels quals seran d’ús públic. Un d’aquests serà de càrrega ràpida i se situarà davant l’estació marítima de Drassanes. Els altres dos, de càrrega lenta, s’instal·laran al moll de l’Energia.

L’objectiu és que el 2024 ja siguin elèctrics el 70 % del prop d’un centenar de vehicles que es fan servir a les instal·lacions del port. De moment no s’aspira que la totalitat siguin elèctrics perquè hi ha, segons expliquen fonts del port, alguns tipus de vehicles que, per les seves característiques o necessitats d’ús, la tecnologia actual no permet que ho siguin.

La incorporació d’aquests vehicles elèctrics a la flota del port s’emmarca en el Pla de millora de la qualitat de l’aire del Port de Barcelona, que es va presentar el 2016 i que conté un total de 53 mesures. Es preveu, per exemple, promocionar el gas natural liquat com a combustible de mobilitat per a vaixells, camions i maquinària de terminal. També es vol dur a terme una política de bonificacions en les taxes dels vaixells que premiï les embarcacions més eficients en àmbit mediambiental.