La defensa de Forn diu que és “un fet objectiu” que el conseller va ser destituït en el càrrec per l’aplicació de l’article 155 “sense escarafalls ni crides a la desobediència”. En aquest sentit, diu que les eleccions i el nou marc polític apunten “solucions de compromís i entesa”.

Tant Junqueras com Forn remarquen que no existeix risc de reiteració delictiva ni tampoc de destrucció de proves perquè ja no ostenten cap càrrec dins el govern i “no sembla existir cap escenari pel que els investigats puguin executar accions de reiteració dels il·lícits objecte de la querella” presentada per la fiscalia. Sobre el risc de fuga, demanen a la magistrada Lamela que tingui en compte que el 2 de novembre tots dos van anar a declarar. En el cas de Forn, la defensa recorda que el conseller va viatjar des de Brussel·les per anar a declarar. Una compareixença en què, segons el seu lletrat, es va vulnerar el dret a defensa perquè van tenir menys de 24 hores per preparar-se i Lamela no va acceptar les peticions de suspensió. En aquest sentit, retreu a la magistrada que no hagués fet com el Suprem amb la Mesa del Parlament a qui va donar-los una setmana més.

L’advocat de Junqueras, Andreu van den Eynde, ha volgut aclarir les declaracions del vicepresident en aquest tuit.

A banda de Junqueras i Forn, aquest dilluns també van presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Nacional per demanar la llibertat Jordi Turull i Josep Rull, del PDeCAT, en què també al·leguen que van acatar el 155.