Segons explica el director de l’Escola Turó Blau, Ferran Català, dues mares lesbianes de l’AMPA de l’escola els van fer arribar el Projecte escoles rainbow. El centre s’hi va interessar i es va posar en contacte amb l’Associació Famílies LGTBI per acompanyar-los per executar el programa durant el curs escolar. Després de comentar-ho a la comunitat educativa, el claustre de mestres va fer una formació per integrar la diversitat de gènere a les unitats didàctiques.

Els alumnes de cicle inicial integren els conceptes de “gai” o “lesbiana” a través de la lectura de contes en els quals apareixen diferents tipus de família, mentre que els alumnes de cinquè o sisè ho fan a través d’activitats més concretes. Per exemple, en l’assignatura de plàstica han fet murals que mostren la diversitat de gènere i sexual. També estan elaborant un codi igualitari que inclogui realitats diferents. Segons Júlia Puchol, tècnica de projectes de l’Associació Famílies LGTBI, és important que des de ben petits s’integrin els conceptes i els facin reals i visibles.

L’objectiu de l’Escola Turó Blau és que el centre sigui un entorn segur per a tots els nens i també visibilitzar la diversitat.