Més de 2.000 infants havien de participar aquest cap de setmana en les colònies organitzades pel Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCEECC) de la Fundació Pere Tarrés. La crisi del coronavirus, però, ha fet que no hi poguessin anar-hi presencialment. Amb tot, però, no se n’han quedat ben bé sense, perquè des de l’entitat n’han organitzat unes de virtuals batejades com a “colònies confinades”. I han tingut força èxit perquè hi han participat més d’un centenar de famílies.

Activitats a totes hores

Amb l’objectiu de recrear l’ambient i els moments que es viuen a les colònies presencials, els organitzadors han establert un horari amb nombroses activitats que durant dissabte i diumenge s’han pogut seguir a través del canal d’Instagram @esplaisMCECC. Diumenge a la tarda cada vídeo acumulava de mitjana 2.000 visualitzacions amb l’excepció d’alguns que en sumaven més de 4.000.

El meteoròleg Tomàs Molina, el cantautor Cesk Freixas o el músic Jan Garrido, del grup Xiula, s’han encarregat de dinamitzar alguns dels moments d’aquestes colònies confinades. També s’han fet tallers on, entre d’altres, s’ha debatut sobre “quina societat volem”. La intenció, segons Xavi Nus, president del MCECC, és mostrar que “el valor del lleure no s’atura”.

Al llarg de tot l’any i l’estiu participen en les colònies del moviment d’esplais de la Fundació Pere Tarrés 25.000 infants i 4.500 monitors.