El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, ha assegurat que des de fa un parell de dies els ingressos per coronavirus s’han estabilitzat. En una entrevista a betevé ha dit que, fins i tot, “ja tenim algun llit lliure” per les altes que han anat donant. Aquesta tendència és, diu, “una llum d’esperança”, tot i que ha recordat que volen ser “molt curosos” alhora de crear expectatives abans d’hora. Aquesta situació d’estabilització de casos és semblant a la que estan experimentant a l’Hospital Clínic, i també el Vall d’Hebron.

En aquests moments a l’Hospital del Mar hi ha 68 pacients a l’UCI. Horcajada ha explicat que la gran majoria d’afectats per la covid-19 són “gent d’entre 50 i 80 anys”, i que els més joves són, en general, els que es recuperen millor perquè tenen “una evolució molt bona”.

Sobre la nova pròrroga de l’estat d’alarma anunciada aquest dissabte pel president Pedro Sánchez, Horcajada ha dit que “per la nostra part quan més confinament es faci millor”, i ha explicat que en el moment que acabin les restriccions de mobilitat hi haurà un augment de casos de coronavirus, que espera que no torni a posar al límit la capacitat dels hospitals.

Des del centre hospitalari valoren molt positivament la coordinació amb l’espai que s’ha  habilitat al Claror Marítim i que ja s’ha enllestit. Horcajada ha explicat que com que els dos edificis estan molt ben connectats, fins i tot s’estan plantejant poder-hi tractar també casos greus de la covid-19. Pel que fa a les queixes d’alguns treballadors sobre la manca d’equips de protecció, el responsable de malalties infecciones del Mar diu que en cap moment no han deixat de seguir els protocols del Departament de Salut, tot i que reconeix que hi ha diferències de qualitat entre els materials de protecció que tenen.