Plaça Àngels

Barcelona ofereix aquests dies una cara desconeguda. Des que es va decretar l’estat d’alarma, el 15 de març, per la crisi del coronavirus, la ciutat ha anat perdent el ritme habitual fins a quedar pràcticament deserta. Els carrers i les places buides, que semblen trets del rodatge d’una pel·lícula de ciència-ficció, conviden a fotografiar-los per deixar constància d’aquesta realitat inèdita.

És el que ha fet l’usuari d’Instagram Xavi Calvo (calvox), que ha plasmat amb la càmera instantànies nocturnes de la ciutat confinada.

La Rambla, la plaça dels Àngels o la plaça Reial, espais que solen bullir de moviment a les nits, impacten ara, silenciosos i solitaris. Les fotografies també mostren la via Laietana, que el mes d’octubre va ser notícia pels aldarulls que s’hi van succeir nit rere nit, ara sense circulació.

Un dels elements convertits en icona durant aquesta crisi sanitària són les mascaretes, ja habituals en els rostres dels qui surten al carrer. I mentre els carrers es buiden, els balcons s’omplen. Cada vespre, a les vuit, per agrair la feina als sanitaris i a la resta de serveis essencials. Però també durant el dia, per gaudir del sol i de l’aire lliure sense sortir de casa.

Altres imatges curioses durant el confinament

La Barcelona buida és temptadora per a tots els amants de la fotografia, com un instagramer que en va fer fotos amb un dron. La imatge durant el confinament contrasta amb la que oferia la ciutat tot just uns dies abans.

I mentre que els ciutadans ens quedem a casa, els animals gaudeixen de l’espai que deixem lliure. Els coloms s’han fet amos i senyors de la plaça de Catalunya, el Portal de l’Àngel i la Rambla. I els senglars han passejat sense problemes per Balmes i la Diagonal.