Catalunya també està estudiant rebaixar la quarantena de 14 a 10 dies per a les persones que s’hagin d’aïllar a casa després de donar positiu per coronavirus. Així ho ha expressat la consellera de Salut, Alba Vergés. Després que el Ministeri de Sanitat afirmés que ho està valorant, el govern català està analitzant si aquest període de 10 dies pot servir per tallar les cadenes de transmissió.

Vergés creu que si rebaixar la quarantena a gairebé una setmana i mitja no implica evitar contagis del coronavirus no es podrà prendre aquesta decisió. “Val la pena que ho valorem molt seriosament”, ha puntualitzat tot seguit la consellera.

Sobre l’arribada de vacunes a Espanya al desembre, Salut ha optat per no donar cap xifra de quantes vacunes podrien acabar arribant a Catalunya i fa una crida a “no posar expectatives”. “Les vacunes que arribin no seran per a tothom i no sabrem la seva efectivitat real fins d’aquí a un temps”, ha dit. Per això, demana estar amatent fins aleshores perquè “tindrem casos i cal gestionar-los”.

“Les extraescolars, més necessàries que mai”

Amb l’inici del curs escolar, previst per al 14 de setembre, les activitats extraescolars no s’han cancel·lat malgrat la pandèmia. “Enguany, les extraescolars són més importants i necessàries que mai”, ha dit el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que ha defensat la realització d’aquestes activitats amb grups “marcadament reduïts” i distància entre infants.