mapa Europa contagis

Durant les últimes hores s’ha fet viral a les xarxes un mapa de regions d’Europa sobre la incidència de la covid que mostra Catalunya pintada de negre. En el mapa, Catalunya destaca clarament de la resta del seu entorn. De fet, únicament hi ha cinc regions europees en negre. El document, l’ha elaborat Risklayer, una empresa alemanya especialitzada a analitzar catàstrofes mundials.

La setmana passada, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties també va publicar un altre mapa de contagis en què Catalunya destacava clarament per sobre de la majoria de regions europees.

579 casos per cada 100.000 habitants

Segons les dades del mapa, Catalunya té una incidència de 579 casos notificats de covid per cada 100.000 habitants. Això la situa com la tercera zona de tot Europa amb més incidència de la covid. De fet, al davant de Catalunya només hi ha Xipre, que encapçala el rànquing amb 719 casos per cada 100.000 habitants, i el nord-est del Regne Unit amb 840 casos. Al darrere de Catalunya, només hi ha dues regions més pintades de negre: Groningen (els Països Baixos), amb 571 casos, i Tayside (Escòcia) amb 516.

Espanya, Portugal, Grècia, Rússia i Irlanda, en vermell

El mapa també mostra com la incidència de la covid és elevada a tota la península Ibèrica. De fet, tant Espanya com Portugal estan pintades de vermell, i també ho estan Grècia, Rússia i Irlanda. Al darrere, en color lila, hi ha el Regne Unit. En canvi, tot el centre d'Europa i també Itàlia, de color verd, són les zones amb menys incidència de la covid.