Un altre desnonament executat d’una família amb un informe dels Serveis Socials, segons la PAH, que n’acreditava la vulnerabilitat. El llançament s’ha produït aquest dimarts al matí al carrer de Llança, a la Nova Esquerra de l’Eixample, en un pis de la Sareb que ocupava una parella amb un fill. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha denunciat que la família desnonada tenia un informe de vulnerabilitat que el jutge ha desestimat.

Segons Lucía Delgado, portaveu de la PAH, la família desnonada és la de la Valentina, que, a través del seu advocat, havia fet arribar un informe al jutjat per paralitzar el desnonament. El llançament, però, s’ha executat igualment amb la presència dels Mossos d’Esquadra, requerits per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2, segons informa l’ACN. La PAH explica que un grup d’activistes s’havien concentrat a l’edifici per fer resistència pacífica.

La PAH considera que el cas compleix les característiques per acollir-se a la moratòria vigent fins al 9 d’agost per fer front a l’emergència social per la covid-19, ja que és un pis d’un gran tenidor. Per això, lamenta que el jutge hagi optat per “saltar-se la llei” i tirar endavant. Aquest cas se suma al d’altres desnonaments executats en els darrers mesos tot i constar un informe de vulnerabilitat, com el del Bloc Llavors o l’home que es va suïcidar a Sants a mitjans de juny.

Suspès el desnonament d’un veí que tenia covid-19

En paral·lel, s’ha ajornat el llançament d’un altre veí del bloc, el Robbin. Segons Delgado, l’home es troba ingressat a l’hospital amb coronavirus i per això el llançament s’ha ajornat fins al dia 29 de juliol. La portaveu denuncia que aquests casos posen de manifest que la justícia i la Sareb, el “banc dolent”, són “impunes” en la vulneració del dret a l’habitatge.