El govern de la Generalitat eliminarà les quarentenes i garantirà la presencialitat a les escoles dels alumnes que no tinguin cap símptoma aquest mateix mes. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha explicat que traslladaran aquesta proposta al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, perquè volen que s’apliqui a tot el territori estatal, però avisa que la tiraran endavant encara que Madrid la desestimi. Aquest canvi en el protocol no serà immediat, però Plaja sí que ha assegurat que “ha de ser una realitat abans no acabi febrer”. Plaja assegura que el govern català “té capacitat per modificar els protocols als centres educatius”.

La Generalitat fa un pas endavant per “adaptar els protocols de les escoles” a la situació epidemiològica actual un cop, ha dit Plaja, s’ha arribat al pic de la sisena onada i “la corba ja s’ha doblegat”.

D’acord amb les demandes dels pediatres

L’eliminació de les quarantenes i la possibilitat que els alumnes asimptomàtics puguin fer classes presencials va en la mateixa línia de la petició que ha fet la Societat Catalana de Pediatria aquest mateix dimarts. Els pediatres han demanat en un comunicat que l’escola pugui tornar a la “normalitat” entre aquest febrer i el març. Sobre la resta de peticions que fan els pediatres, com eliminar les mascaretes o els grups bombolla, Plaja ha recordat que el govern no pot decidir sobre totes les mesures de forma unilateral.