Les famílies celebren que els pediatres també hagin alçat la veu per reclamar la fi dels protocols escolars de la covid i la tornada a la normalitat a les aules. La presidenta d’Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), Belén Tascón, recorda que aquesta és una de les demandes que han estat fent des de l’inici del curs. “Tenim una taxa de vacunació molt elevada i sabem que no és una població de risc. Quines altres coses ens falten?”, reclama.

Tascón defensa que ha arribat el moment que “si algú està malalt, que es quedi a casa”, mentre que la resta de l’alumnat que es trobi bé pugui mantenir l’activitat presencial a l’escola. “Hem de començar a conviure amb aquest virus”, defensa.

Necessitem infants i adolescents a qui es garanteixi el dret a l’educació, que vagin a l’escola amb continuïtat i que no entrin i surtin de confinaments
Belén Tascón, presidenta de l’aFFaC

Tascón critica que des de l’inici de la pandèmia s’ha aplicat una política de control molt adultocèntrica. Recorda, per exemple, que a l’inici d’aquest curs les escoles encara estaven “bunqueritzades” i no hi permetien l’entrada dels familiars, però, en canvi, sí que es podia anar al cinema, a un restaurant o al futbol “sense cap limitació”.

“El dret a l’educació no es pot garantir amb aquestes mesures”

La presidenta de l’aFFaC assegura que els protocols actuals no permeten garantir el dret a l’educació. Afirma que estudis recents demostren que les mascaretes són “una barrera en l’aprenentatge” i també critica que els confinaments constants dels alumnes també ho dificulten. A tot això, Tascón hi suma els problemes de socialització i també les dificultats afegides que tenen les famílies més vulnerables. Considera que durant aquests dos anys de pandèmia molts dels efectes col·laterals que s’han generat amb aquestes mesures són “molt més servers per a la salut” d’infants i adolescents que la covid.