El sindicat USTEC-STEs (IAC) s’ha mostrat indignat amb la proposta d’eliminar restriccions a les escoles que ha fet la Societat Catalana de Pediatria i que, a més, avala el govern català. Iolanda Segura, portaveu USTEC-STEs, ha afirmat que “ara resultarà que els pediatres són epidemiòlegs” i ha dit que ara “no és el moment” d’aplicar protocols nous. Entén que es vulgui vetllar per la salut dels infants a tots els nivells, però recrimina que ningú no vetlli “per la salut del personal dels centres educatius”.

De fet, reclamen tornar als protocols d’abans de Nadal, quan es confinava tot el grup bombolla en el cas de detectar un sol cas positiu a l’aula. En canvi, els pediatres catalans volen eliminar les quarantenes i els test massius, la mascareta al pati i els grups bombolla. Alerten del dèficit d’aprenentatge i de socialització dels alumne catalans. Des del govern català donen el vist-i-plau a la proposta i tenen previst eliminar les quarantenes abans d’acabar el mes de febrer.

Sense substitucions als centres

El sindicat USTEC ha tornat a recriminar al Departament d’Educació “la mala gestió” de la pandèmia a les escoles. Iolanda Segura afirma que no hi ha prou substituts, especialment per cobrir determinades especialitats a secundària. Això fa que alguns dies els alumnes estiguin algunes hores sense fer classe. Remarca que les direccions dels centres estan “sent víctimes del desgavell” i que estan actuant com a “gestores covid i personal del 061”. El sindicat afirma que el professorat està “emocionalment al límit”.