El Departament de Salut ha doblat l’atenció telèfonica del 061 per resoldre els dubtes sobre el coronavirus. Demanen que abans d’anar al Centre d’Atenció Primària o a les urgències d’un hospital es truqui a aquest telèfon per valorar-ne la situació. De fet, s’han multiplicat les trucades que atén el 061 sobre el coronavirus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que “tot està preparat per fer front al virus”, durant la roda de premsa on s’ha informat d’un segon cas de coronavirus a Catalunya. Vergés s’ha referit als viatges de fi de curs a Itàlia que tenen programades algunes escoles. Diu que no hi ha cap problema que es viatgi a aquest país, ara bé és millor evitar les àrees de risc (nord d’Itàlia). En tot cas, Vergés ha dit que no hi ha prohibició de viatjar a les zones de risc, però és millor evitar-les.

Salut també ha advertit que és d’esperar que hi hagi nous casos a Catalunya però, sobretot, de persones que s’hagin contagiat fora les fronteres.

A la compareixença, la doctora Assumpta Ricart, ha dit que han demanat a l’ICS que faci una “compra massiva” de material per protegir els sanitaris que hagin de tractar amb possibles casos de coronavirus.

Augment del risc de transmissió

El ministeri de sanitat es planteja canviar de baix a moderat el risc de transmissió local del coronavirus. L’objectiu és incrementar la capacitat de reacció davant la possible aparició de nous casos. Tot i això, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, assegura que a nivell global el risc continua sent baix. Ha llançat un missatge de tranquil·litat afegint que que fins ara tots els casos confirmats són d’importació i que són “situacions controlades“.