Una de les principals conseqüències de la pandèmia del coronavirus són els estralls econòmics i socials que està causant la malaltia, especialment, en les famílies més necessitades. Càritas va explicar fa un parell de setmanes que les peticions d’ajuda que reben habitualment s’han triplicat. Per a aquesta raó, l’entitat ha posat en marxa des del 17 d’abril una campanya solidària per garantir les necessitats bàsiques dels més vulnerables que rep el nom “La necessitat s’ha triplicat. Tripliquem les donacions. #Càritasx3”.

Ajuda als invisibles

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha explicat que “volem estar al costat de les persones més vulnerables, que moltes vegades són descartades del sistema i que, malauradament, resten invisibles“. I ha estimat que si l’any 2019 Càritas va atendre més de 200.000 persones, enguany la xifra es multiplicarà exponencialment. L’entitat ha habilitat un canal per col·laborar-hi al seu web per tal que a ningú li faltin aliments, els subministraments bàsics i un lloc on viure.

Un Sant Jordi solidari

Coincidint amb Sant Jordi, Càritas Diocesana de Barcelona organitzarà diverses activitats al seu compte d’Instagram @caritasbcn. Entre aquestes hi haurà la lectura d’un poema de Martí i Pol feta per l’actor Joan Gràcia del Tricicle i un Instagram Live amb Eduard Sala, cap d’acció social de Càritas Diocesana de Barcelona i autor del llibre ‘Va de vida’. A més, tothom que faci un donatiu a Càritas Diocesana de Barcelona durant aquesta setmana rebrà una rosa i un conte digitals.