Eduard Sallent cap Mossos esquadra

(ACN) El cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat una carta al cos abans de la sentència del judici del procés i davant l’escenari de “mobilitzacions massives” de la ciutadania com a resposta. “Com sempre fem, aquests dies els Mossos garantirem l’ordre públic, els drets de totes les persones i donarem compliment en tot moment a les ordres que ens puguin donar jutges i fiscals”, ha recalcat Sallent en la missiva. “Per fer-ho, hem dissenyat un dispositiu per a tot Catalunya en què col·laboraran activament el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil”, ha precisat el cap dels Mossos d’Esquadra, que ha demanat als agents que facin confiança en les decisions de la cúpula, ja que els propers dies “es publicarà molta informació interessada d’uns i altres sobre allò que fem i farem”. En paral·lel, la carta anuncia que s’ha fet un plantejament progressiu en els horaris del cos que vol alterar el mínim la jornada: “La voluntat és afectar les vostres condicions de treball només quan sigui necessari i amb les unitats que calguin”.

“Som conscients de l’esforç que hem de fer davant d’aquestes circumstàncies i us agraïm l’elevat compromís i professionalitat que hem pogut copsar en les trobades que hem mantingut amb vosaltres”, s’insisteix en la missiva enviada per Sallent a tot el cos de Mossos d’Esquadra. “Us agraeixo l’esforç que heu fet fins ara i el que fareu els propers dies. Sé que ho farem bé i que complirem la nostra comesa”, finalitza el cap dels Mossos, que el 3 de juny va assumir el càrrec en substitució de Miquel Esquius.

Interior també adverteix els Bombers

Els Bombers també han rebut un comunicat, en aquest cas del director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, Manel Pardo. La nota, que s’ha enviat a tots els parcs de bombers, recorda que no està permès portar l’uniforme “en situacions alienes a la prestació de servei”, i avisa que es consideraria “una falta greu”.

El grup de Bombers per la República ha respost, a través de les xarxes socials, que han rebut el comunicat “com una galleda d’aigua freda que només complau els enemics de Catalunya”. També afegeixen que no acceptaran “ni intimidacions, ni paternalismes”, i han recordat que hi ha bombers encausats per haver sortit uniformats el 2 i 3 d’octubre del 2017.