Desallotjament Poble-sec, bloc Llavors.

Els veïns del Bloc Llavors del carrer de Lleida, 38, al Poble-sec, que ahir van evitar ser desnonats, denuncien que la detenció d’una manifestant per part dels Mossos va ser per motius racistes. La noia declara aquest divendres al matí davant del jutge a la Ciutat de la Justícia.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, una de les veïnes del bloc, Susana Naranjo, ha dit que la detenció de l’activista va estar “completament fora de lloc”, i que no hi ha cap prova que demostri la versió de la policia. També afirma que els agents van cridar: “A la negra, a la negra”, abans de dirigir-se cap a ella i detenir-la.

Durant les cinc hores d’estira-i-arronsa entre la policia i els manifestants que intentaven impedir el desnonament, es van produir alguns moments de tensió i una de les concentrades va ser detinguda per atemptat contra els agents de l’autoritat. Segons els Mossos, l’arrestada va impedir la intervenció de la comitiva judicial i va agredir un policia.

Cinc famílies es queden al Bloc Llavors

Després d’impedir el desnonament, cinc de les sis famílies que ocupen el Bloc Llavors han passat la nit a l’edifici i la sisena ha marxat a Badalona on se li ha garantit allotjament de manera indefinida en un hotel apartament d’aquesta ciutat.

Les famílies que es queden a l’edifici del carrer de Lleida asseguren que s’hi estaran fins que les facin fora, i que estan en espera de la propera data de desallotjament que segurament serà oberta.