Intens desplegament policial aquest dissabte a la tarda al carrer de Santa Madrona, número 24, al barri del Raval. El Sindicat d’Habitatge del Raval i el Sindicat de Barri del Poble Sec han mobilitzat desenes de veïns davant del que han descrit com un intent de desallotjament d’una família amb dos menors que viuen en un pis d’aquest bloc, que van ocupar fa pocs dies.

Els Mossos d’Esquadra s’han presentat a Santa Madrona a les quatre de la tarda d’aquest dissabte. Els veïns asseguren que el pis és propietat d’un banc i afegeixen que els agents no tenien cap mena d’ordre judicial. Alguns testimonis apunten que una de les persones que habita el pis ha cridat des del balcó que si els agents entraven a l’edifici per fer-la fora, saltaria. Per això, s’hi han personat els bombers.

Desenes de persones s’han concentrat a la porta del pis per evitar l’actuació policial i, finalment, davant la pressió veïnal, la policia catalana ha marxat sense efectuar cap desallotjament i sense que hi hagi hagut incidents.

Polèmica per l’actuació dels Mossos en desnonaments

L’intent de desallotjament d’aquest dissabte s’ha fet dos dies després que hi hagués tres actuacions policials per desnonaments al Raval, al Gòtic i al Poble-sec. D’aquests, només un es va arribar a executar, al carrer de Sant Bartomeu del Raval, després de diverses càrregues policials dels Mossos d’Esquadra. El Sindicat d’Habitatge del Raval ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per la gestió d’aquesta actuació.